Autor: Tööstusuudised.ee • 5. juuni 2019

Eesti Pandipakend hakkas elektrit tootma

Eesti Pandipakend võttis kasutusele päikesepargi, mille paneelide abil toodetud energia katab 75% käitluskeskuse suvisest elektrivajadusest.
Eesti Pandipakendi päikeseelektrijaam
Foto: Eesti Pandipakend

Tallinnas asuva käitluskeskuse katusele paigaldatud päikesepaneelide koguvõimsus on 177 kW ning esialgne investeering 135 000 eurot. Päikesepargi tasuvusajaks arvestab Eesti Pandipakend kuus aastat.

Eesti Pandipakendi juht Kaupo Karba sõnul oli esialgne eesmärk katta kogu käitluskeskuse energiavajadus loodussõbralikest allikatest, kuid tehniliselt polnud see võimalik.

"Paigaldasime päiksepaneelid keskuse suurele katusele, kuid kogu energiavajaduse katmiseks jäi katus lihtsalt liiga väikseks. Seega peame kahjuks mõnel määral fossiilsel kütusel baseeruvat energiat jätkuvalt sisse ostma," ütles Kaupo Karba pressiteates.

Karba lisas, et tal on väga hea meel, et Eesti Pandipakend oli Eestis üks esimestest suurtest ettevõtetest, kes päikeseenergia kasutusele võttis. „Taaskasutusorganisatsioonina oleme alati seisnud rohelise eluviisi ja puhta keskkonna eest. Nüüd saame lõpuks öelda, et ka meie kasutatav energia on loodussõbralik ning kogu ümbertöötlemise protsess lisaks sellele veel ka efektiivsem. Lisaks on EPP jaoks suvi kõige kiirem periood ehk tarbime suvel oluliselt rohkem elektrienergiat kui talvel. Päikeseenergia sobib meile ideaalselt,“ ütles ta.

Eesti Pandipakend on 2005. aastal joogitootjate/maaletoojate ning kaupmeeste poolt pakendiseaduse alusel loodud taaskasutusorganisatsioon, mille ülesandeks on hallata ja korraldada üle-eestilist tagatisrahaga joogipakendite kogumist, transporti, loendamist, sorteerimist ja taaskasutamist. Eesti Pandipakendiga on liidetud 350 pakendiettevõtjat , 820 kaupmeestele kuuluvat tagastuskohta ning 420 HoReCa sektori korjekohta. EPP on oma tegutsemisaja jooksul kokku Eestist kokku kogunud ja taaskasutusse suunanud üle 3,8 miljardi pandipakendi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077